Organisaties en omgeving verhouden zich op een andere manier tot elkaar. Steeds vaker wordt bijvoorbeeld bij overheden en maatschappelijke organisaties de dialoog aangegaan, samen beleid ontwikkeld en op basis van gelijkwaardigheid projecten uitgevoerd. De communicatiekracht van de organisatie moet vergroten en hoe verhoudt zich dat tot jouw werk als communicatieprofessional? Omgevingsgericht werken is het devies. De verhouding tussen organisatie en samenleving verandert en dus ook de rol van de communicatieprofessional.

Als communicatieprofessional worden er andere dingen van je gevraagd. De rol en taakverdeling tussen jou en de beleidsmakers verandert. Hoe help jij de dialoog met de omgeving voor jouw organisatie te ondersteunen en het relevante netwerk effectief te vergroten en aan te boren? Hoe begeleid je de beleidsmaker, projectleider of bestuurder in de veranderende rol van de overheid? We staan stil bij jouw (advies)rol als communicatieprofessional en hoe je aan de juiste tafels komt met jouw toegevoegde waarde. En nog beter; hoe kom je in positie dat je aan tafel gevraagd wordt en dat jouw rol onmisbaar is.

Je kunt een hele goede professional zijn en toch moeite hebben om met de juiste mensen in gesprek te komen in de organisatie om daar van invloed te zijn met je adviezen. Waarom lukt dat niet? Waarom blijf je soms dat ‘grijze muisje’ of die ‘luis in de pels’ waar niet iedereen op zit te wachten? Dat heeft vaak te maken met leiderschap, autoriteit, omgevingsgerichtheid, politieke sensitiviteit en communicatievaardigheden. We gaan hier tijdens de leergang volop met jou mee aan de slag.

Hoe gaan we te werk

We starten met een persoonlijke intake, zodat we gericht met jouw leervragen aan de slag kunnen. Vervolgens zoomen we in op jouw persoonlijke leiderschap, pro-activiteit, politieke sensitiviteit, netwerken binnen en buiten de organisatie en authenticiteit. Hoe bespreek je wederzijdse verwachtingen en hoe leg je dat vast? Maar ook feedback geven en ontvangen, toepassen van verschillende adviesstijlen en omgaan met lastige situaties komen aan bod. We bespreken je rolopvatting: welke taken zijn voor jou en welke taken liggen bij de opdrachtgever? We brengen jouw interne en externe netwerk in kaart en jouw positie in dat netwerk. Wat kun je zelf doen om hier een stevige positie in te verwerven? Tenslotte gaan we in op de vaardigheden. We bekijken jouw professionaliteit in gespreksvoering en advisering.

Aan het einde van deze driedaagse cursus sta je steviger in je adviesschoenen en weet je wat je moet doen om je adviespositie verder uit te bouwen en te versterken bij een veranderende rol van de overheid. Ook ontvang je het boek ‘Advieskunst’ van trainer Noëlle van der Hagen gratis.

Boek Advieskunst – De interne adviseur in positie

 

“Een warme aanbeveling voor deze training. Dankzij deze training heb ik mijn professionele zelf een stuk beter leren kennen en is de kiem is gelegd voor een frisse start van mijn werk bij de RUD.”

Mireille Sennef
Communicatieadviseur RUD Utrecht

 

details

data
    kosten
    €1950,- inclusief btw (met gratis boek Advieskunst)
    locatie
    Delft
    trainer(s)
    Esther Holster & Noëlle van der Hagen
    materiaal
    inbegrepen
    lunch
    inbegrepen
    Intakegesprekken vinden op 9 of 10 september 2019 plaats

    Warning: Undefined array key "value" in /home/publdev/domains/publdev.burgdev3.nl/public_html/wp-content/themes/publ-theme_0_3/single-training_type.php on line 116

    Agenda van de open trainingen